Tuesday, 21 February 2017

APA ITU LANDMARK STUDY SHAKLEE

Teks:hannahrayyan

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,Apa khabar hari ni?diharap sentiasa dalam keadaan sihat dan gembira bersama mereka disayangi.Didoakan semoga Allah melimpahkan rahmat dan kasih sayang buat semua pembaca hannahrayyanshope .😍.InsyaAllah hari ni nak kongsi cerita tentang Landmark Study Shaklee.Tahu x apa tu Landmark Study Shaklee..Xtahu?Huhu..xpa..Meh saya cerita...

Landmark Study Shaklee adalah kajian tentang supplemen yang dibuat Oleh pihak ketiga ini bermakna Bukan Dari pihak shaklee.Xboleh menipu taw kalau begini,😊

Ianya bertujuan untuk pengesahan keselamatan supplemen.Jika selamat di umumkan, jika tidak selamat pun diumumkan taw.Jujur xtipu sebab shaklee tak nak syok sendiri dengan produknya.😊

Landmark study mengambil masa dan keadaan yang sepatutnya kerana  keberkesanan sesuatu supplemen itu bukan jangka masa yang singkat,Ianya ambil masa yang lama. Sebab itu mereka membuat kajian terhadap pengguna Suplemen Shaklee yang menggunakannya lebihkurang 10 tahun.

Melalui Landmark study in Secara tak langsung mengesahkan bahawa moto shaklee ,

🌹SENTIASA SELAMAT | SENTIASA BERKESAN | SENTIASA SEMULAJADI🌹

Penting sangatkah Landmark Study?

Bagi saya perlu & wajib taw 👍😀,sebelum nak beli & guna  sesuatu produk lebih2 untuk pastikan selamat digunakan.

Melalui landmark study,kajian dilakukan membuktikan penggunaan vitamin tu tidak membahayakan untuk jangka masa panjang.Malah pihak Shaklee juga ada saintis yang bertauliah taw
Dan ada kajian klinikal dengan pengesahan pihak ketiga. (Wah..terbaik,👍😊)
Kelulusan KKM Dan Pengesahan Halal semestinya perlu dititikberatkan.Sebab kita perlu produk kesihatan ni untuk membantu meningkatkan kesihatan Bukan membahayakan..Betul kan?

Jadi  terbukti produk Shaklee Selamat, Berkesan & Semulajadi..Percaya x?😊

Nak Tahu lebih lanjut,boleh hubungi saya;

Your Trusted SID,
Zue,0122622970

CIRI-CIRI SUPLEMEN PILIHAN TERBAIK DARI PANDANGAN SEORANG SAINSTIS TERSOHOR


Teks:hannahrayyan

Bismillahirahmanirahim....😍

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,😊Apa khabar hari ni?diharap sentiasa dalam keadaan sihat dan gembira bersama mereka disayangi Terima kasih ke blog hannahrayyanshope .😍 Lamanya rasa x menulis,mcm dah bersawang blog ni.hihi

Setiap Kali nak beli suplemen perkara yang Biasa berlegar2 Kat kepala ni ,SELAMATKAH?BERKESANKAH?LULUS KKM KAH? & Macam2 lagi kan.Betul x? Biasalah lumrah sebagai pengguna kalau boleh Kita maw yang terbaik.Lagipun memang wajib Kita ambilberat semua tu maklumlah Suplemen adalah benda yang masuk dalam tubuh kita.Jadi xboleh sembOrono sahaja.Nampak je testimoni best terus percaya.huhu.Bahaya tu..Banyak aspek Kita kena fikir sebab kesihatan Kita sangat berharga.Bila kesihatan bagus kita dapat buat yang terbaik untuk orang yang tersayang💖.Jadi Hari ni nak berkongsi ilmu pemilihan supplement yang saya perolehi,dengan pembaca semua😊  

Tahukah anda,Shaklee Telah mengadakan pra national conference beberapa Hari yang lepas, Ramai yang hebat2 hadir termasuk ketua saintis Shaklee, Dr Bruce Daggy .Kenal x?Dr Bruce Daggy adalah sainstis tersohor taw.Xpercaya?nnti Kita cerita ya.Kalau x Sabar nk Tahu lebih detail boleh Tanya en.Google.Beliau telah memberi Dan berkongsi  tips berkenaan cara terbaik untuk kita memilih suplemen terbaik. Ada beberapa kriteria kita perlu lihat setiap kali nak beli suplemen taw.bukan main2 tentang supplement nak Masuk tubuh kita ni.

Jom Kita baca tentang tips terbaik dari  pandangan orang saintis yang terkenal ni;

1.Pastikan Syarikat yang ditubuhkan dengan asbab@tujuan yang baik. Mungkin majoriti banyak syarikat ditubuhkan dengan tujuan yang baik kan.betulke?

Ini adalah visi Shaklee.

"Visi yang diilhamkan oleh Dr. Shaklee masih diteruskan melalui matlamat syarikat dengan menghasilkan produk berkualiti dan semula jadi yang menyokong kesihatan alam sejagat"

2. Pastikan Syarikat pengeluaran Adalah berkredibiliti, reputasi tinggi dan dikenali
sertamempunyai sejarah panjang penglibatan mereka dalam industri.
Buatlah pemilihan bijak  pilih suplemen yang betul-betul dikeluarkan oleh pakarnya.

Nak Tahu?

Shaklee memiliki pengalaman sejak tahun 1915 dalam pengeluaran produk berkualiti. Dan masih bertahan hingga kini & Mempunyai pengalaman 100 tahun dalam penyediaan nutrisi yang berkualiti taw

3. Pastikan syarikat memiliki Pasukan Research & Development lengkap dengan peralatan dan pakar...Wow..ni.memang best

Adakah semua soalan ni jawapanya " YA" untuk suplemen yang anda ambil Sekarang?

Adakah syarikat suplemen yang anda pilih ketika ini memiliki pasukan R&D mereka sendiri, lengkap dengan makmal dan pakar yang bagus dalam bidang mereka?Adakah syarikat memiliki makmal mereka sendiri?

Kalau Ya,Suplemen anda Adalah yang supplement yang terbaik 👍😊

Nak Tahu?

Syarikat Shaklee menyediakan pasukan Sains Kesihatan Shaklee memiliki pelbagai kemahiran, pendidikan, dan pengalaman. Pasukan ini mengendalikan pelbagai kajian klinikal untuk mengesahkan.

Mereka telah menerbitkan artikel yang tidak terkira banyaknya mengenai pemakanan, terapi diet, senaman, perubatan alternatif, dan metabolisme manusia. Buku pertama Dr Jamie McManus, Panduan Peribadi Anda untuk Kesejahteraan – Apa Yang Doktor Anda Tidak Ada Masa Untuk Beritahu Anda, telah diterbitkan pada tahun 2004.

Semua hasil kajian sains di Shaklee adalah diterajui oleh ahli sains bertaraf dunia. Disamping itu Shaklee memperuntukkan USD250 juta setiap tahun untuk tujuan kajian dan R&D.



4.Pastikan  Syarikat Memiliki sejarah menyokong kajian nutrisi

Pernahkah terfikir?

Adakah syarikat suplemen yang kita pilih memiliki sejarah dalam membantu dan menyokong sebarang kajian nutrisi terutama sekali berkaitan produk yang mereka keluarkan Dan adakah kajian mereka ada dipamerkan dalam mana-mana buku jurnal atau website jurnal berkredibiliti ?

YA untuk SHAKLEE👍😊

Shaklee sentiasa menyokong kajian klinikal ke atas nutrisi, dan hasil kajian Shaklee juga diterbitkan dalam pelbagai jurnal saintifik

5. Pastikan Produk dihasilkan dengan menggunakan Formulasi Berasaskan Sains & Selamat

Adakah suplemen yang anda beli anda tahu ramuannya? Adakah lain-lain bahan yang disorokkan? Pastikan formulasi berasaskan sains dapat membantu kita memahami kesan produk dan jaminan keselamatannya.

6. Pastikan syarikat ada komitmen kepada undang-undang dan keselamatan manusia 

Adakah suplemen Kita Sekarang:

Disahkan selamat oleh KKM?

Mendapat lesen KKM?

baru hendak mendapatkan lesen?

Adakah suplemen anda keluaran kilang yang sama dan tukar jenama sahaja?

TAHUKAH ANDA?

 Setengah syarikat akan tampal nombor pendaftaran. Nombor pendaftaran bukanlah menunjukkan ianya sudah lulus KKM. Baru hendak daftar untuk disemak oleh KKM Taw.

NAK TAHU? 

Shaklee merupakan syarikat yang mematuhi undang-undang . Shaklee juga tidak akan memasarkan sebarang produk yang tidak mendapat kelulusan KKM.

Malah  Shaklee memperbaharui pensijilan Halal setiap tahun.terbaik👍😊

Shaklee juga sentiasa komited mematuhi Akta Jualan Langsung. Starter kit Shaklee turut mendapat pengesahan KKM dan KPDNKK👍😍

Oleh itu,sekiranya anda membeli Produk Shaklee Dari ****Da@*""""""sebenarnya anda sedang membantu pengedar Shaklee yang berada di Jalan yang bertentangan dengan komited Syarikat Shaklee sebenar taw.Jadi buatlah pilihan bijak

 7.Pastikan syarikat ada komitmen kepada  alam sekitar

Nak Tahu? Shaklee  sangat komited kepada alam sekitar..Bestkan?


 8.Pastikan Syarikat Memiliki bukti terhadap keselamatan dan keberkesanan produknya

"Kunyah2 Kurus dalam masa 24 jam" "Sapu2 Terus putih"dan macam-macam lagi.Kadang- kadang xtercapai dek akal kesannya.Jadi Kena berhati2 selalu." Lumrah di zaman sekarang,setiap syarikat boleh buat dakwaan bahawa produknya berkesan seperti mewarwarkan dengan testimoni yang sangat banyak dan hebat untuk keuntungan berlipat ganda tanpa memikirkan kesan hangman panjang.Jadi,sebagai pengguna Kita Kena bijak untuk buat pilihan.

Salah satu standard untuk mengetahui kebaikan sesuatu rawatan atau ubat biasanya setiap produk mestilah melalui ujian klinikal dimana ujian yang dijalankan ke atas manusia, dengan membandingkan kumpulan yang menggunakan rawatan ini berbanding kumpulan yang tidak menggunakan seperti yang boleh Kita rujuk dalam Landmark Study Shaklee

Kesimpulan Landmark Study Shaklee menyatakan pengambilan suplemen Shaklee telah membantu meningkatkan kesihatan penggunanya. Bagi produk luar negara, mereka mungkin ada kajian klinikal. Tapi hanya Shaklee memiliki Landmark Study. Hebatkan

Tahukah anda?

Kajian seperti ini memerlukan pembiayaan yang sangat besar. Menelan puluhan ribu sehingga ke jutaan ringgit bergantung kepada besar saiz kumpulan ujian. Tetapi Shaklee pula komited membelanjakan USD250 juta dalam program kajiannya.best kan.

Nak Tahu, suplemen adalah dalam kategori makanan dan ia sebenarnya tidak perlu dibuat ujian klinikal sebelum dipasarkan.Kita boleh memproses produk, hantar ke makmal untuk kelulusan KKM dan boleh terus dipasarkan. Tidak perlu ujian klinikal. Mudahnya Tapi boleh membahayakan kerana Kita tidak Tahu kesan jangkamasa panjang.Malah yang tiada kelulusan KKM pun melambak di pasaran....Hati2 ya.Jadilah Pengguna yang Bijak..Pilihan di tangan anda👍😊

ALWAYS WORK,ALWAYS GREEN,ALWAYS SAFE

Apabila mendengar tips Dari Dr.Bruce menjadikan saya bertambah yakin Dan kagum dengan kualiti supplement yang dihasilkan.Sesungguhnya segala yang terbaik datang Dari Allah,Kita hanya berusaha memelihara kesihatan yang dikurniakan dengan Cara yang terbaik menggunakan produk yang terbaik.😊👍

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua.Jika berminat untuk mengetahui tentang produk Shaklee boleh hubungi saya:

 Your Trusted SID

Zue,SID 1126208

0122622970

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page