Sunday, 2 April 2017

TELEMORE,VIVIX DAN AWET MUDA

Assalamualaikum&SalamSejahterašŸ˜Š

Pernah dengar tentang telemore?Macam best sebutannya mesti best kisah telemore ni.Jom zue ceritašŸ˜


Apa itu telemore?

Telomere merupakan unit kecil DNA yang terletak di kedua-dua hujung DNA. Xfaham?kita ambil contoh hujung tali kasut ya..Bahagian hujung tali kasut disalut dengan plastik keras sebagai perlindungan kepada tali kasut agar ia berfungsi dengan baik. Betul tak? Apa akan berlaku jika bahagian tali kasut itu dibiarkan terbuka tanpa penutup keras berplastik itu ataupun plastik tu terkoyak?
3 perkara ni mungkin akan terjadi:
šŸ˜£Susah nak masukkan tali kasut pada lubang-lubang kasut.
šŸ˜£Tali kasut akan cepat terburai. Tali kasut akan rosak
šŸ˜£Terpaksa ganti yang baru

Macam tu juga dengan telomere ni, mudah kan nak faham?

Melalui Kajian Telomere ,The Shaklee Telomere Research Landmark Study II Shaklee telah bekerjasama dengan Dr.Elizabeth Blackburn pemenang The Nobel Prize in Physiology or Medicine 2009 yang menemui bagaimana kromosom dilindungi oleh telomeres dan enzim telomerase. Kajian telomere ini telah menguji kepanjangan telomeres. Landmark Study II yang dijalankan oleh Shaklee membuktikan Kajian ini dibuat ke atas pengguna Vivix yang mengambilnya setiap hari selama 5 tahun. Hasil kajian 40% lebih rendah kadar pemendekkan telomeres, kepanjangan telomeres mereka seperti orang yang umur 40 tahun. Ini menunjukkan Vivix membantu untuk mengekalkan kemudaan, keremajaan, dan membantu mengelakkan dari penyakit-penyakit disebabkan oleh usia yang semakin meningkat..

WOW,BESTNYAšŸ˜±..VIVIX membantu untuk mengekalkan awet muda.InsyaAllah

Jom Cuba Vivix

Your Trusted SID,
Zue,0122622970

No comments:

Post a Comment

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page